טכנולוגיית מיקום ה-Z-Blade זמינה כיום במגוון מקלטי GNSS. טכנולוגיה ייחודית זו מייעלת בקפידה את השילוב ועיבוד הנתונים של אותות ממערכות GNSS השונות. הגישה המתקבלת “ממוקדת GNSS” מביאה עצמאות ממערכת ה- GPS ומאפשרת להשתמש בכל שילוב של אותות לוויין GNSS יחד. טכנולוגיית Z-Blade GNSS מגדילה את זמינות מיקום RTK באזורים חסומים שבהם ראות הלוויין מוגבלת, מה שבתורו מאפשר למודדים לעבוד בצורה פרודוקטיבית ויעילה יותר.
הנחת היסוד של טכנולוגיית Z-Blade GNSS היא פשוטה יחסית. היא מניחה שכל לוויין זמין בשמיים שווה לכל לוויין אחר, וכי ניתן להשתמש באותות לוויין לסירוגין לצורך חישובי מיקום. בגישה זו, אין הסתמכות בסיסית על אותות GPS, ואכן מיקום RTK אפשרי ללא לווייני GPS כלל. גישה זו מגדילה את זמינות הלוויינים הפוטנציאלית באופן משמעותי, ואפילו באזורים בהם לוויינים רבים אינם נראים לעין עקב מכשולים, קיימת סבירות גבוהה למספיק לווייני GNSS שנותרו כדי לחשב מיקום ולתקן RTK.
ההבדל בין שתי התמונות לעיל הוא די ברור. הראשון מציג את הגישה הסטנדרטית הממוקדת ב- GPS, המשמשת את רוב מקלטי ה- GNSS הזמינים כיום בשוק. אם אין מספיק לווייני GPS גלויים (למשל רק שלושה לווייני GPS) אז לא ניתן לחשב מיקום, גם אם כמה לווייני GNSS אחרים (למשל GLONASS) גלויים. התמונה השנייה מציגה את הגישה הממוקדת ב-Z-Blade GNSS. בגישה זו כל הלוויינים הזמינים נחשבים שווים זה לזה. אין דרישה למספר מינימלי של לווייני GPS; בתנאי שהמספר הכולל של כל הלוויינים הזמינים מספיק, מיקום RTK אפשרי.
טכנולוגיית Z-Blade GNSS-centric מביאה מספר יתרונות חשובים למודדי קרקע.
- מיקום החישוב בסביבות קשות ומשובשות שבהן ראות הלוויין לקויה
- חישוב מיקום גם בנוכחות שיבוש פס GPS L1/L2
- מצב GLONASS בלבד, מצבי Beidou בלבד או Galileo בלבד עבור יישומים ספציפיים
- תיקוני RTK מהירים וחזקים אפילו בתוכניות בסיסיות ארוכות טווח, כולל רשתות VRS, MAC ו-FKP
- פעולה אופטימלית עם תחנות בסיס של צד שלישי